Information om etaperne

Cykler

Maden

Indkvartering

Baggagen

Etaperne

En almindelig dagsetape er 35-50 km, og det lyder måske mere voldsomt, end det reelt er ?

Ved cykling i hyggetempo kører I typisk 15-18 km i timen, og det betyder, at reelt svarer 50 km kun til ca. 3-4 timers cykling om dagen.

Hvis I starter efter at have spist morgenmad og forventer at være fremme i en ny by sidst på eftermiddagen, så har I udover selve cyklingen altså også 3-5 timer til at holde pauser og kigge på seværdigheder og andre ting undervejs på turen.

I finder let vejen, for I har fået udleveret en udførlig rutebeskrivelse og detaljeret kortmateriale, som er egnet til at cykle efter, dvs. i målestoksforhold mellem ca. 1:25.000 og 1:10.000 samt inspiration til byerne og seværdighederne undervejs.

I cykler på velplanlagte ruter helst uden trafik og i smukke omgivelser f.eks. langs med flod- og søbredder, gennem vinmarker, i naturreservater og lign. Alternativt cykles på små biveje med meget begrænset trafik. På vej ind og ud af byer må dog ofte påregnes mere ’normal’ trafik.

Kræver det noget fysisk?
Nej, alle kan være med !

Det eneste en cykelferie kræver er, at du har lyst til at sidde i sadlen og få sol og vind i håret. Selv uden at være i form vil du kunne nyde en cykelferie, men vær opmærksom på at det sjældent er benene, du evt. vil få ondt i … det er bagdelen, hvis du ikke er vant til at cykle. Hvis du ikke cykler til daglig, så anbefaler vi, at du vænner rumpetten til at sidde i sadlen ved at cykle kortere ture jævnligt i 3-4 uger før ferien.

Vore cykelruter er inddelt i 3 kategorier efter sværhedsgrad:

Rolig cykling uden synderlige udfordringer enten i flade landskaber eller langs bredden af floder og søer, eller i bjergrige egne hvor der køres i dalen mellem bjergene. Der stilles ikke særlige krav til kondition i denne kategori.

Flade strækninger med bakker hist og pist. Få bakker men du kan risikere stigninger, hvor du måske en enkelt gang eller to må trække cyklen et lille stykke af vejen. Flade ruter med lange dagsetaper (uden stigninger) tildeles ligeledes denne kategori.  Normal kondition er tilstrækkelig.

delvist flade strækninger afbrudt af stigninger og nedkørsler i bakkede landskaber med længere stigninger og trækpassager.

Hvilken tur skal jeg vælge?

En typisk Cykel dag

Transport til rejsemålet