Frankrig

Tag en fantastisk og afslappende cykelrejse i det vidunderlige Frankrig

Tag en fantastisk og afslappende cykelrejse i det vidunderlige Frankrig

I Frankrig kan du opleve det hele – fra den afslappede middelhavsstemning i Sydfrankrig til hjertelig imødekommenhed og romantik i Alsace, fra det frodige Midtfrankrig og eventyrslottene i Loire syd for Paris.

De fleste af vores cykelrejser til Frankrig er nu opdateret til ferieåret 2015. Kontakt os gerne, hvis  du netop skulle være interesseret i én af de ture, der endnu ikke ligger på websiden.

Frankrig er stort, og hver egn har sine egne stolte traditioner, som man hæger om. En fællesnævner for alle franskmænd, uanset hvor i landet de kommer fra, er imidlertid kærligheden til gode, veltilberedte fødevarer og vine. En cykelferie i Frankrig er en rejse for livsnydere.

I kan rejse i Frankrig hele året, men vi anbefaler Jer at parre rejsetidspunktet med rejsemålet på en måde, så I udnytter de vejrmæssige forhold bedst muligt.

I Sydfrankrig bliver der meget hedt i de varmeste sommermåneder (juli og august), mens der i for- og eftersæsonen (marts-juni og september-oktober) er skønt solskinssommervejr, som er behageligt at cykle i.

Længere nordpå i Loire og Alsace har man som regel en dejlig sommer, som er længere og lidt varmere end vor egen, mens vejret forår og efterår kan være fint men mere ustabilt, og maj-august/september er derfor velegnet cykelferietid på disse kanter.

Loire

Cykeltur ved Loire og dens mange slotte

Slot i Loiredalen

Eventyrslotte, pragtslotte, store slotte, små slotte … mere end 200 slotte findes der i Loire-dalen, som også byder på smuk natur og fransk gastronomi på højt niveau.

 

 

 

 

Se turbeskrivelserne her: 
FRA 1 – Loire: Orleans – Saumur – 8 dage
FRA15 – Loire: Blois – Angers – 8 dage
FRA16 – Loire: Blois – Angers – 7 dage

 

Alsace

På cykelrejse i Alsace

På cykelrejse i Alsace

Strassbourg, hovedstaden i Alsace, ligger blot en dags kørsel fra Danmark, og byen er indgangen til en tur omkring vinvejen til de berømte vine fra de lige så berømte vinbyer, der ligger tæt som perler på en snor og oser langt væk af hygge.

Se turbeskrivelse her:
FRA 2 – Alsace

Dordogne

Cykelferie i Dordogne

Castelnaud ved floden i Dordogne

Dordogne er Frankrigs spisekammer nr. 1, og denne tur er tilegnet folk, der elsker god mad af høj kvalitet … en tur for gourmet’er og connaisseurs.

Se turbeskrivelsen her:
FRA 4 Dordogne Gourmet-tur

Provence

Cykelferie i Provence

Duften i Provence giver noget særligt, når man cykler i området.

Kender du legenden om Provences skabelse? Da Gud var færdig med sit store værk, havde han skabt solen og jorden, bjergene og havene og anbragt alt i hele verden på rette plads, så gik det pludselig op for ham, at han havde lidt af det hele til overs. Hvad skulle han gøre? Han samlede alle resterne på ét sted i et sandt paradis – og Provence var født.

En sød – og næsten sand historie, for Provence er helt bestemt et paradis at holde ferie i.

 

Se turbeskrivelserne her:
FRA-5 Provence – Languedoc, Middelhavet og Camargue
FRA-6 Provence – Luberon og Lavendler
FRA-7 Provence og Camargue
FRA-9 Canal du Midi – Europas smukkeste kanal
FRA-11 Gourmetdage i Montpellier
• FRA 12 Provence Highlights (Stjernetur)

Det er en oplevelse at cykle i smukke  områder

Provence byder på fantastiske muligheder til pauser

Bourgogne

 Bourgogne er kendt for den varme imødekommenhed, man bliver mødt med her, og en uforbederlig evne til at nyde livet. Egnen er rig på traditioner, skøn gastronomi, en lang og farverig historie samt ikke mindst de fremragende Bourgogne-vine.

Se turbeskrivelsen her:
FRA 8 Det Sydlige Bourgogne

Languedoc-Roussillion ved Middelhavet

Cykelrejse i Languedoc

Montpellier, som ligger tæt på det blå hav og skønne sandstrande. Centrum af Montpel¬lier er rig på monumenter fra både middelalderen, renæssancen og klassicismen. Mange restauranter og caféer på byens skønne pladser og torve indbyder til at sætte pris på livsstilen i Middelhavsområdet.

 

 

Se turbeskrivelsen her:
FRA 11 Gourmetdage i Montpellier