Ungarn

En cykelrejse i Ungarn udfordrer alle dine sanser.

Cykelkrydstogter betyder  fornøjelig afslapning

Cykelkrydstogter betyder fornøjelig afslapning

Magyar kalder ungarerne selv deres land, og deres sprog og kultur adskiller sig væsentligt fra andre europæiske lande, fordi det oprindeligt stammer fra Asien. Og i dag ses stadig mange rester af den asiatiske kultur i Ungarn som f.eks. den udbredte brug af stærkt paprikakrydderi tilsat stort set al slags mad, de farvestrålende nationaldragter og den fyrige stemningsladede sigøjnermusik.

I Ungarn må man ikke gå glip af at smage en skål ægte, simrende Gulyas (gullashsuppe), der er værd at prøve selv midt på en hed sommerdag. Og til dessert kan I prøve Palacsinta (pandekager), som ungarerne er verdensmestre i at lave med forskelligt fyld.

Vor cykeltur starter i den charmerende by Wien, følger Donau-floden gennem Bratislava og Slovenien, og slutter efter 6 dejlige cykeldage i Budapest, der er en af de smukkeste byer i verden. En dejlig blanding af mange hundrede års arkitektoniske og kulturelle arvegods og det mest moderne. Det er en by, man kan gå på opdagelse i, og det er svært at undgå at blive forelsket i den. Nyd oplevelserne her sammen med et glas veltempereret Tokaïervin, eller besøg et af de berømte, tyrkisk inspirerede bade.

 

Se turbeskrivelserne her:

MUL 3 – Klassisk 8 dage tur langs Donaufloden fra Wien til Budapes.Bratislava besøges men der overnattes ikke i byen.

MUL3-9 – 9 dage Wien-Bratislava-Budapes. Hyggelig 9 dages tur fra Wien over Bratislava til Budapest med overnatning i alle de 3 smukke  hovedstæder.

MUL6 – 8 dage, 3 lande,  3 hovedstæder langs Donaufloden: Wien – Bratislava – Budapest med overnatning i alle  3  hovedstæder.

• MUL 8 – 8 dage, Wien – Budapest langs Donau,  SPA-tur og wellness på hotellerne

• MUL 9 – 14 dage, Donau – 4 lande ved Donau – en oplevelse. Passau – Budapest

Cykelkrydstogt Passau – Wien – Budapest – Passau – cykel langs floden og bo på båden, der selv følger ruten – du kan også vælge at blive på båden en eller flere dage: 

CRU 10NOR – 8 dage – Cykelkrydstogt Passau – Wien – Budapest – Passau med M/S Normandie
M/S Normandie er en hyggelig flodbåd. På øvre dæk findes baren og den afslappende panoramasalon, mens den bekvemt indrettede restaurant hører til på nedre dæk. Der er soldæk med borde, stole og solstole. 

CRU 10STO – 8 dage – Cykelkrydstogt Passau – Wien – Budapest – Passau med M/S My Story 
M/S My Story er et meget populært og rummeligt cykelkrydstogtsskib. Fordelt på tre dæk har skibet en panoramarestaurant, panoramalounge med bar, en sauna og et stort soldæk med
strandstole. Skibet er en flodbåd.