Italien

Det er svært ikke at blive forelsket i Italien! For landet byder på så mange fascinerende og afvekslende oplevelser i smukke landskaber med charmerende byer og tradition for vidunderlig vin- og madkultur.

Vinregionen Chianti i Italien, som du kan nyde på din cykelferie

Det siges, at spaghetti blev opfundet for blot periodisk at kunne lukke munden på italienerne. Men selv om den italienske Mama er verdensmester i pasta, så forstår de også kunsten at frembringe mad og vine i en sådan grad, at man skal ikke opholde sig længe i landet for at blive et gladere menneske.

Cykelferie og skønne badestrande på SaridinienTrods det faktum at italienerne er langt fremme i sadlen indenfor professionel cykelsport, så er hverken hverdagscykling eller hyggelig, afslappet feriecykling ikke særlig udbredt blandt italienerne endnu. Vi har fundet de bedste cykelruter i landet, hvoraf størstedelen er lagt på bilfri stier i kombination med fredelige småveje med kun meget lidt trafik.

Vindistriktet Chianti er en del af Toscana

Chianti, Toscana

Der kan blive meget varmt på de sydlige rejsemål i Italien i de varmeste sommermåneder (juli-august), mens der er skønt, behageligt solskinssommervejr i for- og eftersæsonen (marts-juni og ultimo august-oktober).

I Norditalien ved Gardasøen, omkring Venedig og i Piemonte er vejret behageligt solsinssommervejr gennem hele sæsonen og velegnet til cykelferie.

 Vi har cykelferieture på følgende destinationer:

Venedig- Firenze

Firenze- Rom

Venedigs bagland

Piemonte

Sardinien

Sicilien

Bolzano- Venedig

Toscana- Chianti

Find den tur der passer dig nedenfor.

Italien-Venedig-MarkuspladsenFraVandsiden-400x400 ITA-1 Venedig – Firenze, 8dg

På denne tur har I mulighed for at besøge to af Italiens mest fascinerende byer: Venedigs helt særlige ‘vandland’, som er blevet bygget på 100 øer og har 400 broer,  med et utal af laguner og kanaler,  og I kan opleve den vidunderlige by Firenze, som I når til efter en cykeltur gennem Veneto, Emilio Romagna og Toscanas smukke landskaber.

Se turbeskrivelsen her:ITA 1 Venedig – Firenze

ITA-2 Venedigs bagland, 8dgItalien-Venedig-Firenze-ITA1-Pellestrina-Cykelvej-400x400

Rundt om Venedig Laguner, kanaler, øer, gondoler, broer, vandbusser, prægtige paladser og romantik for fuld skrue – det er Venedig. Oplev det hele og meget mere på denne tur, der også viser Jer drømmelandskaber i Venedigs bagland på en rundrejse mellem Alperne og Adriaterhavet.

Se turbeskrivelsen her:ITA 2 Rundt om Venedig

ITA-4 Firenze – Rom, 8dgItalien-Firenze-Ponte-Vecchio400x400

Denne tur er en fortsættelse af turen ITA-1 Venedig-Firenze, der fører Jer gennem ’Italiens hjerte’ fra den vidunderlige by Firenze og skønne Toscana, gennem Umbrien og til den evige stad Rom. Det er smagen og duften af et ægte Italien.

Se turbeskrivelsen her:ITA 4 Firenze-Rom

ITA-12 Bolzano – Venedig, 8dgItalien-Garda-Milano-Gardasoe-Riva400x400

Fra Sydtyrol via Gardasøen til Venedigs lagune Idylliske bjerglandskaber med maleriske byer i dalene, Adige-floden, Gardasøen, nogle af Norditaliens ældste og   charmerende byer, overdådig arkitektur, æbleplantager og vinmarker er alt sammen fascinerende elementer i denne cykelferie mellem Alperne og Adriaterhavet.

Se turbeskrivelsen her:ITA 12 Sydtyrol – Gardasø – Venedig

Vinmarker i Piemonte på cykelferienITA-5 Velsmagende Piemonte, 8dg

Mad og vin har første prioritet i Piemonte, og det vil du ikke kunne undgå at smage på denne tur i Barolo-vinenes hjemegn. Langs Po-flodens bredder kan I opleve smuk natur i inspirerende forening med gastronomi af høj kvalitet. Se turbeskrivelsen her:ITA 5 Piemonte

ITA-6 Toscana – Chianti, 8dgItalien-Toscana-CyklisterMedUdsigt400x400

Denne tur til Chianti-området viser de bedste sider af Toscana mellem den fascinerende middelalderby Siena og pragtfulde renæssanceby Firenze. Der er dømt ”Bella Italia” over hele linjen, og på turen mellem disse to byer kan I nyde de fortryllende landskaber med vinmarker, olivenlunde, solsikker, gamle borge, slotte og klostre. Toscana er et slaraffenland for mennesker, der sætter pris på skøn mad og vine.

Se turbeskrivelsen her: ITA 6 Chianti – 8 dage

ITA-7 Sicilien, 8dg

Sicilien byder på mange skatte.

Sicilien er en oplevelse for sanserne og forener smukke landskaber med charme og kulturarv i bedste italienske stil. Turen fører Jer til et af de mest betydningsfulde områder for dannelsen af Europas kultur og historie.

Se turbeskrivelsen her:ITA 7 Det sydøstlige Sicilien 

Sardinien – Middelhavets juvel, 8dgItalien-Sardinien-GitteMedCykelOgHavudsigt400x400

Sardinien er Italiens største ø og har ikke mindre end 1879 km kystlinje, hvoraf de fleste er forsynet med indbydende strande og Middelhavets klare, dybblå vand. En afslappet cykeltur rundt på den sydlige del af Middelhavets perle.

Vælg mellem en tur i den sydøstlige del af øen eller i det nordlige Sardinien:

Se turbeskrivelserne her:Sardinien på en skøn cykelferie

 • ITA 8 Det sydlige Sardinien ITA 10 Det nordlige Sardinien