Østrig

Østrig byder på meget andet end skiferie og tyrolerhat.

Østrig er et dejligt ferieland, og på en cykelferie kommer I tæt på de imponerende, smukke landskaber med høje bjerge, krystalklare blågrønne søer og floder, hvor I cykler helt tæt på bredden.

Her er maleriske byer, hvor huse i typisk østrigsk stil prydes med farvestrålende blomster i overflod, og den tidligere stormagt Østrig-Ungarns magt, pragt og rigdom afspejler sig i kultur og arkitektur, musik og kunst uden at overskygge den hyggelige stemning, som hersker overalt.

Nyd det hele på en afslappet ferie sammen med et godt glas skummende øl, eller et glas af de gode vine, som man får her.

Donau

Et landskab i Østrig

Et landskab i Østrig

I cykler langs med floden det meste af vejen med masser af tid til pauser og til seværdigheder undervejs, og overnatter i hyggelige små og større byer undervejs.

I kan vælge at følge Donau-floden med start i Passau (Tyskland) og slut i Østrigs hovedstad Wien, eller at køre langs med floden fra Wien, gennem Bratislava i Slovenien og størstedelen af ruten i Ungarn for at slutte af i den ungarnske hovedstad Budapest.

Se turbeskrivelserne her:
ØST 1 – 8 dage, Donau – Klassisk tur Passau – Wien
ØST 2 – 10 dage, Donau – Hyggetur Passau – Wien
ØST 3 – 8 dage, Donau – Gourmet-tur Passau – Wien
ØST 7 – 7 dage, Donau – For de lidt mere sporty cyklister: Passau – Wien
• ØST 8 – 8 dage, Donau – Linz – Wien
• ØST 9 – 6 dage, Donau – Linz – Wien
ØST 10 – 10 dage, Donau – Light
  (ØST 10: spørg til prisen og nærmere detaljer, hvis du er interesseret)

Se også vores Multiture (MUL) langs Donau, som går igenne flere lande, fx Østrig, Ungarn, Slovakiet.

 

Salzburg og Salzkammergut

Salzburger Land

I Salzburger Land

Salzkammergut ligger lidt nord for midten af Østrig og lokker med de mest fantastiske, romantiske naturlandskaber omkring de mange klare søer med masser fisk, som de lokale køkkenchefer ynder at bruge i spændende retter. Egnen har altid virket tillokkende på mennesker, og da den østrig-ungarnske kejserfamilie i sin tid valgte Bad Ischl som dens foretrukne sommerresidens, så fandt mange andre også ud af, hvor dejlig her er.

Se turbeskrivelserne her:
ØST 4 –  8 dage. I Mozarts spor – med start og slut i hans by Salzburg
ØST 5 – 8 dage. Tur til til en af Salzkammerguts smukkeste søer med start og slut i Salzburg

 

Bodensøen og Neusiedlersø

Bodensee vedLindau

Bodensøen ved Lindau

Den store sø Bodensøen danner grænse til både Tyskland, Østrig og Schweiz og hører til blandt de allersmukkeste søer på vores kontinent. Her finder du en vidunderlig sydlansk stemning og atmosfære i med naturskønne landskabspanoramaer for foden af Alperne, med et meget behageligt og mildt klima. Søen Neusiedlersee ligger i det østlige Østrig og kaldes populært for Wiens hav. Nyd de maleriske rolige landsbyer, vinmarkerne, den store variation i floraen og alle storkene der erat opleve omkring søen.

Se turbeskrivelserne her:
• MUL 1 – 4 lande, 3 søer, 1 metropol. Følger områder syd for søen og ophold i den hyggelige storby Zürich.
MUL 4 – 7 dage, klassisk tur Bodensøen rundt
ØST 11 – 7 dage, En tur langs floden Donau og til søen Neusiedlersee