Sværhedsgraden for de enkelte ture varierer, men fælles for alle ture gælder, at de enkelte ruter er omhyggeligt udvalgt og tilpasset med henblik på at skabe en skøn cykeltur. For ture i kategorien Hyggecykling er de almindelige dagsetaper på omkring 38-55 km, mens de mere Sporty ture starter ved 65 km og går op til ca. 110 km. Hvis dagsetapen er bjergrig nedsættes den samlede distance tilsvarende, så etapen afkortes til 25-35 km og tilsvarende for de Sporty ture.
Find her et overblik over hvor du finder de forskellige cykeltur-typer.
Lyder 50 km om dagen voldsomt ?
Det svarer faktisk reelt kun til ca. 3-4 timers cykling om dagen.
Ved cykling i hyggetempo kører I typisk 15-18 km i timen, og det betyder, at I har masser af tid til både at holde pauser, kigge på seværdigheder, tage en svømmetur eller noget helt fjerde i løbet af dagen, helt uden anstrengelse.
I finder let vejen, for I har fået udleveret en udførlig rutebeskrivelse og detaljeret kortmateriale, som er egnet til at cykle efter, dvs. typisk i målestoksforhold mellem ca. 1:25.000 og 1:10.000 samt inspiration til byerne og seværdighederne undervejs.
I cykler på velplanlagte ruter helst uden trafik og i smukke omgivelser f.eks. langs med flod- og søbredder, gennem vinmarker, i naturreservater og lign. Alternativt cykles på små biveje med meget begrænset trafik. På vej ind og ud af byer må dog ofte påregnes mere ’normal’ trafik.
Kræver det noget fysisk?
Nej, alle kan være med !
Det eneste en cykelferie kræver er, at du har lyst til at sidde i sadlen og få sol og vind i håret. Selv uden at være i topform vil du kunne nyde en cykelferie, især hvis du vælger en af de lettere ture i kategori 1 eller 2.
Vær dog opmærksom på at det sjældent er benene, du evt. vil få ondt i … det er bagdelen, hvis du ikke er vant til at cykle. Hvis du ikke cykler til daglig, så anbefaler vi, at du vænner rumpen til at sidde i sadlen ved at cykle kortere ture jævnligt 3-4 uger før ferien.
Vore cykelruter er inddelt i 3 kategorier efter sværhedsgrad:
betyder rolig cykling uden synderlige udfordringer enten i flade landskaber eller langs bredden af floder og søer, eller i bjergrige egne hvor der køres i dalen mellem bjergene. Der stilles ikke særlige krav til kondition i denne kategori.
betyder flade strækninger med bakker hist og pist. Få bakker men du kan risikere stigninger, hvor du måske en enkelt gang eller to må trække cyklen et lille stykke af vejen. Flade ruter med lange dagsetaper (uden stigninger) tildeles ligeledes denne kategori. Normal kondition er tilstrækkelig, og langt hen ad vejen er kategori 2 at sammenligne med en cykeltur på Fyn.
betyder delvist flade strækninger afbrudt af stigninger og nedkørsler i bakkede landskaber med længere stigninger og trækpassager.